Инвестирайте и печелете на имотния пазар в Испания

Колкото по-скоро решите да купите имот в Испания, толкова по-висока ще бъде възвръщаемостта на инвестицията ви. Вижте обещаващите данни за испанския пазар на недвижими имоти и разберете защо сега е най-подходящото време за купуване на къща в Испания!

 

Увеличение на нивото на продажбите на имоти

Прогнозите за испанския пазар са много оптимистични. Приблизително 10-15% увеличение на продажбите на имоти. Това означава, че през 2018 г. могат да бъдат направени до 550 000 сделки за покупко-продажба на недвижими имоти (данни на TINSA).

 

Търсенето на испански имоти се увеличава. Статистиката на Instituto Nacional de Estadistica показва увеличение на продажбите на имоти с над 14% през 2017 г. в сравнение с предходната година. Трябва да се подчертае, че чуждестранните инвеститори са изключително заинтересовани от закупуването на жилище. През последните години недвижимите имоти най-често се купуват от граждани на Великобритания, Франция, Германия, Белгия, Италия и Швеция. Нашите сънародници също се появяват в този списък все по-често.

 

Пазар на имоти в Испания
Поляците често купуват апартаменти в Испания

Увеличение на цените на имотите

За инвеститорите, които търсят атрактивни инвестиции с висока възвръщаемост на инвестирания капитал, закупуването на недвижими имоти със сигурност ще бъде интересна възможност. Брутната възвръщаемост на покупките на недвижими имоти в Испания се увеличава.

 

Изключително атрактивните покупни цени на недвижими имоти са резултат от няколко последователни години на спад, който се наблюдаваше на пазара на недвижими имоти до 2016 г. Данните на TINSA показват, че цените на жилища са спаднали с 41,8% (46,8%, коригирани спрямо инфлацията). Нивото на спада в цените на имотите в Испания (данни, базирани на Global Property Guide - Испания) беше както следва:

 

Цени на недвижими имоти в Испания
Цени на недвижими имоти в Испания

 

Това означава, че колкото по-рано решите да купите имот в Испания, толкова повече печалба можете да очаквате в бъдеще. Най-голямото увеличение на цените на имотите се очаква в столицата на Испания и на Канарските острови. Фактор, който може да забави темповете на растеж, е политическото напрежение относно автономията на отделните испански региони. Затова много разумен избор е инвестицията в недвижими имоти на красивата Коста Бланка. Можете да избирате от големи туристически курорти като Аликанте, изключително модерни градове като Бенидорм (известен като Европейския Манхатън) или живописните крайбрежни градове Мораира, Гуадамар дел Сегура и Алтеа.  

 

Струва ли си да инвестирате в испанския имотен пазар?

Обещаващите прогнози за испанския пазар на недвижими имоти насърчават силно инвестициите. Има допълнителни аргументи в полза на закупуването на недвижими имоти в тази страна:

  • туристически потенциал - Испания е един от най-големите магнати за туризъм в целия ЕС. Испания ежегодно е посещавана от до 70 милиона туристи, което генерира много висок доход за цялата страна. Туризмът също е един от основните икономически сектори в Испания и работно място за милиони служители. Оценките на Световната туристическа организация потвърждават, че туристическият бум ще продължи тук и през следващите години.
  • добро време за закупуване - испанската икономика излиза от кризата и цените на недвижимите имоти остават атрактивни.
  • промяна в очакванията на туристите - през последните години популярността на наемането на ваканционни апартаменти расте непрекъснато. Туристите са все по-склонни да наемат обзаведена къща или апартамент, благодарение на което си осигуряват комфорт и пълна независимост. Ето защо, ако решите да наемете туристически апартамент, можете да очаквате голяма заетост, особено през празничния сезон.

 

Закупуване на недвижими имоти в Испания от британците

Нашите сънародници все по-често избират да купуват недвижими имоти в Испания. Броят на сделките за покупка на недвижими имоти в тази страна от британците е около 14 800 на година - това наистина е много. Доволни сме, че купуваме все по-често луксозни апартаменти и недвижими имоти на много атрактивни места. Голяма група са хората, които третират закупения имот като втори дом. Испанският климат е много по-мек и приятен, поради което е отлична алтернатива на дъждовната зима, която преобладава във Великобритания.

 

Британците отлично умеят да изчисляват рентабилността на такава инвестиция. Нашите сънародници все по-често купуват имоти, които отдават за туристически наеми. По този начин те могат да използват апартамента в продължение на няколко месеца в годината, а в сезона на ваканциите печелят от отдаването му под наем на туристи. Това ви позволява да разнообразите инвестиционното си портфолио - печелите както от наем, така и с времето можете да очаквате голямо увеличение на стойността на недвижимите имоти. Проверете средното ниво на доходи от наемане на апартамент в Испания.

 

Купуването на имот в Испания може да донесе възвръщаемост от 5-8% годишно. Ако искате да инвестирате капитала си по толкова атрактивен начин, моля, свържете се с нас. Ние познаваме испанския пазар на недвижими имоти много добре. Нашата агенция tripinvest вече помогна на много британски предприемачи при закупуването на къщи и апартаменти в Испания. Ние ще се радваме да ви посъветваме.

 

Ние използваме бисквитки, за да улесним използването на нашите уебсайтове, за статистически и рекламни цели. Ако не блокирате тези файлове, вие се съгласявате с използването им и запазването им в паметта на вашето устройство. Не забравяйте, че можете сами да промените настройките на браузъра си, за да блокирате запазването на бисквитките. За повече информация вижте нашата Политика за поверителност.
facebook profile contact us